Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@07:02:17 GMT

اژدهای کومودو (+فیلم)

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۷۴۷۲

اژدهای کومودو (+فیلم)

اژدهای کومودو جانوری است که قدمت بسیار زیادی دارد و از میلیون‌ها سال پیش بر روی زمین می‌زیسته است اما تنها ۱۰۰ سال است که بشر این خزنده را کشف کرده است! اژدهای کومودو نام خود را از جزیره‌ای گرفته است که اولین بار در آنجا یافت شد (جزیره کومودو). نام این خزندگان در لیست «حیوانات آسیب پذیر» قرار گرفته چرا که تعداد آن‌ها در یک قرن اخیر به دلیل بلایای طبیعی و انسان‌ها شدیدا کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی حقایق

اژدهای کومودو حیوانی خطرناک و عجیب است که شاید از دید بسیاری از ما یکی از وحشتناک‌ترین خزندگان نیز باشد. در ادامه با حقایق این خزنده همراه باشید تا دلایل عجیب بودن و خطرناک بودن آن را بررسی کنیم

اژدهای کومودو بزرگترین جانوری است که در دسته مارمولک‌ها قرار می‌گیرد. طول آن‌ها می‌تواند به ۳ متر هم برسد و وزن آن‌ها گاهی از ۲۰۰ پوند هم بیشتر می‌شود.

اژدهای کومودو خزنده‌ای گوشتخوار است و غذای اصلی‌اش را خوک‌ها، گوزن‌ها، مارها، ماهی‌ها و بوفالوها تشکیل می‌دهند! جالب است بدانید که یک اژدهای کومودو بالغ از گونه خودش هم تغذیه می‌کند و غالبا ده درصد از غذای اژدهای کومودو بالغ را سایر کومودوها تشکیل می‌دهند.
کومودوها دندان‌های بسیار تیزی دارند که از نظر ساختار به دندان‌های کوسه‌ها بسیار شبیه است. آن‌ها با دندان‌های خود به راحتی می‌توانند شکار را از پا در بیاورند.
برخلاف سایر گوشتخواران، اژدهای کومودو استخوان و حتی سُم شکارش را هم می‌خورد!
اژدهای کومودو بالغ، رنگ پوست خاکستری و تیره‌ای دارد و اژدهای کومودو جوان‌تر رنگ پوست سبز با خطوط زرد و مشکی دارد.
اژدهای کومودو همانند مار زبانی دو شاخه دارد. این خزنده از زبان خود برای دریافت رد شکار استفاده می‌کند. به لطف گیرنده‌های قدرتمند زبانی، اژدهای کومودو می‌تواند حضور یک شار از فاصله ۶/۵ کیلومتری را تشخیص دهد.
این خزندگان معمولا در طول روز شکار می‌کنند چرا که چشمان آن‌ها نمی‌تواند محیط را در شب به درستی ببیند. به جز این مسئله، اژدهای کومودو قدرت شنوایی اندکی دارد که همین مورد باعث می‌شود تا این خزندان در طول روز به دنبال شکار بروند.
بزاق اژدهای کومودو بسیار سمی است! بزاق این خزنده ۵۰ نوع باکتری مختلف را در خود دارد و تنها یک گاز کافی است تا بزاق این خزنده با خون طعمه مخلوط شده و شکار مسموم شود.
تحقیقات جدید نشان داده‌اند که بزاق این جانور در کنار باکتری‌هایش، یک زهر قوی هم در خود دارد که به هنگام گاز گرفتن این زهر همراه با بزاق وارد بدن طعمه می‌شود.

اگر طعمه‌ای پس از این که توسط یک اژدهای کومودو گاز گرفته شد فرار کند، به دلیل سمی بودن بزاق کومودو، طعمه نهایتا پس از بیست و چهار ساعت می‌میرد!
کومودوها بسیار با یکدیگر می‌جنگند. جالب اینجا است که این خزندگان در هنگام مبارزه با یکدیگر، به دفعات همدیگر را گاز می‌گیرند اما بزاق خطرناکشان بر روی یکدیگر هیچ تاثیری نمی‌گذارد! به نظر می‌رسد که اژدهای کومودو در برابر زهر بزاق خود و هم نوعانش ایمن است!
از آنجایی که این جانوران خونسرد هستند، آن‌ها بیشتر وقت خود را در مقابل خورشید می‌گذرانند تا گرمای بدنشان حفظ شود. در طول فصول بارانی، اژدهای کومودو در لانه خود در زیر زمین می‌ماند تا گرمای بدنش از دست نرود.
این خزندگان شناگران بسیار ماهری هستند. آن‌ها می‌توانند فاصله بین دو جزیره را شنا کنند!
اژدهای کومودو می‌تواند با سرعت ۲۱ کیلومتر در ساعت بدود!
اژدهای کومودو ماده می‌تواند بین ۱۵ تا ۳۰ عدد تخم بگذارد. تخم این جانوران شبیه بادکنکی است که پر از آب شده سات! فرزندان از دندان خاصی که “egg tooth” نام دارد استفاده می‌کنند و تخم را می‌شکنند. فرزندان پس از متولد شدن تا مدتی بر روی درخت زندگی می‌کنند تا اژدهایان کومودو بالغ نتوانند آن‌ها را بخورند. اژدهای کومودو نمی‌تواند از درخت بالا برود.
این خزندگان به صورت آزادانه در طبیعت می‌توانند بیش از سی سال عمر کنند اما در اسارت تنها چند سال زنده می‌مانند!

اژدهای کومودو در کجا یافت می‌شود؟

کومودوها بسیار کمیاب‌اند و در حیات وحش تنها در ۵ جزیره یافت می‌شوند. این جزایر عبارتند از: جزایر “komodo”، “Rinca”، “Gili Montang”، “Gili Dasami” و “Flores”.

کومودوها می‌توانند با زندگی در محیط‌های مختلف کنار بیایند. تنها چیزی که لازم دارند گرمای زیاد است که معمولا درجه حرارت برای کومودوها باید بیشتر از ۳۵ درجه سانتی‌گراد باشد. کومودوها خانه خود را در درون زمین انتخاب می‌کنند. این نوع لانه دو مزیت دارد. مزیت اول این است که در طول شب بدن آن‌ها گرم باقی می‌ماند و مزیت دوم این است که همین لانه در طول روز در صورت نیاز بدن آن‌ها را خنک می‌کند.

منبع: کجارو

تماشاخانه پرده‌برداری از قاچاق سفره‌ماهی‌ها از ایران/ یک ماهی در خطر انقراض است (فیلم) ببینید| نظر مقام معظم رهبری درباره سرمربی تیم ملی فوتبال فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اژدهای کومودو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۷۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داغ شدن زمزمه‌های ورود اژدهای سرخ برای مهار ایران؛ اهرم فشار پکن کجاست؟

واشنگتن خواهان مهار پکن در تهران است، اما کارشناسان می‌گویند این موضوع به این سادگی‌ها هم نیست.

نشریه فارن پالیسی در مقاله‌ای با عنوان «چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟» نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: «حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه‌هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده‌ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که این موضوع به این سادگی‌ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آن‌ها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه‌تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می‌تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه‌های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می‌کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می‌کنند، نه پالایشگاه‌های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه‌گذاری چینی‌ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت‌های خصوصی هدایت می‌شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه‌گذاری ناکافی کرده است، که شکایت‌هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آن‌ها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می‌گذارد.

دیگر خبرها

  • داغ شدن زمزمه‌های ورود اژدهای سرخ برای مهار ایران؛ اهرم فشار پکن کجاست؟
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان